Maak je project weer leuk!

maak je project weer leuk!

Kortlopend coachingstraject voor projectmanagers die het ploeteren beu zijn

Herken je dit?

 • Heb je mensen in je team die niet willen veranderen waardoor je tegengehouden wordt?
 • Heb je het gevoel dat je niet serieus genomen wordt door je collega of krijg je steeds kritiek?
 • Leg je aan je samenwerkingspartner uit wat je nodig hebt, maar voel je je niet gehoord?
 • Vind je het lastig om los te laten en zaken uit handen te geven?
 • Ben je heel hard aan het werk en houd je weinig tijd voor jezelf over?

Veel projectmanagers herkennen dit. Zij ervaren hun project als zwaar. Als dat ook voor jou geldt, dan kan dit coachingstraject je helpen om je project weer leuk te maken.

In maatschappelijke projecten werk je met verschillende mensen: bewoners, je eigen collega’s en natuurlijk verschillende samenwerkingspartners. Al die mensen hebben hun eigen kijk op de wereld. Die kijk hoeft natuurlijk niet overeen te komen met jouw beeld van de werkelijkheid.

Als die beelden niet matchen dan merk je dat direct. Je boodschap komt niet over. Mensen doen niet wat er van ze gevraagd wordt. Je krijgt kritiek of mensen worden boos. Of je opdrachtgever hijgt in je nek om grip te houden op de situatie. Jij staat daar als projectleider middenin en krijgt alles over je heen. Je probeert je project ondanks alle tegenwerking een goede kant op te sturen en gaat nog een tandje harder werken om het alsnog voor elkaar te krijgen. Het voelt als hard werken en het maakt je soms onzeker.

Dat kan ook anders. De belangrijkste stap hierin is dat je beter gaat begrijpen hoe de wereld er voor een ander uitziet. En je communicatie en gedrag zodanig aanpast aan die ander, zodat het kwartje aan de andere kant wel valt. Op dit vlak is vaak veel winst te behalen. Je ziet dan ook direct de effecten terug in je project: het wordt makkelijker.

Waarom ik hiermee begon?

Zelf heb ik er lang over gedaan om mijn eerste project te realiseren. Mijn projecten bleven telkens hangen en gingen stroef. Miscommunicatie waardoor zaken niet geregeld werden. Wantrouwen in het team, waardoor ik alles zelf ging doen. Knetterhard werken, met weinig resultaat.

Het keerpunt kwam toen ik aan de slag ging met een coach. Hij liet me kennismaken met de wereld van die ander. Er ging letterlijk een wereld voor me open. In een keer snapte ik waarom ik met sommige collega’s en samenwerkingspartners een klik had. En waarom anderen veel lastiger voor me waren. Ik kreeg concrete handvatten in handen om mijn eigen gedrag en communicatie te sturen en aan te passen op die ander.

Die eerste weken dat ik hiermee ging werken waren echt magic. Problemen die onoplosbaar leken, bleken overbrugbaar. Mensen haakten aan en gingen met me meedoen. En het kostte me veel minder energie om het project gaande te houden.

Daar wilde ik meer van. Ik ben me daarom gaan verdiepen in allerlei methoden en technieken die me als persoon steviger maakten en het makkelijker voor me maakten om mijn projecten te realiseren. Met die inzichten heb ik de P8® Projectaanpak ontwikkeld. Deze aanpak helpt je om het geploeter achter je te laten, steviger in je projectmanagersschoenen te gaan staan en zorgt er voor dat je met plezier resultaten kan boeken.

 

Op het moment dat ik contact zocht met Mariëlle begon ik aan mijn eerste opdracht als projectleider voor een zorginstelling. Een nieuwe functie voor mij en een nieuwe functie binnen deze organisatie. Een grote klus met veel uitdagingen.

Ik benaderde Mariëlle vanwege haar ervaring. Ik had behoefte aan een onafhankelijk iemand die als een helikopter mee kon kijken naar het proces en voor mij als mentor kon fungeren.

Mariëlle is echt naast me gaan staan. Ze heeft zowel gekeken naar het proces binnen de organisatie als naar mij persoonlijk. Ze overziet wat er speelt, kijkt verder naar onderliggende problemen in de organisatie en laat je tot innovatieve oplossingen komen. Daarnaast heeft Mariëlle me ook persoonlijk aangestuurd uit mijn comfort-zone te komen. Ik ben als professional sterker gaan staan en heb in een snel tempo nieuwe vaardigheden aangeleerd waarvan ik niet wist dat ik ze in me had.

Niobe Rekkers

Het werkt echt als wij van buitenaf met een scherp oog en kritische blik bevraagd worden, dat helpt ons vooruit. En dat is wat Mariëlle bij mij doet. Mariëlle komt snel tot de kern: Wat is jouw opgave? Je positie? Wie of wat heb je nodig? Haar manier van bevraging en haar bevestiging naar mij over wat deugt, maakt dat ik snel tot de kern kom en exact weet hoe ik het vraagstuk kan en wil aanvliegen!

Maartje van der Lee, Buurtbinders

Dit gaan we doeN

 • Bij aanvang brengen we je leerdoel in kaart en de context van het project waar je aan werkt, zodat ik je gericht kan begeleiden.
 • Je krijgt inzicht in je eigen gedrags- en communicatieprofiel met behulp van de DISC-methodiek. Met deze kennis begrijp je beter wat een ander beweegt en kan je je communicatie afstemmen op een ander. Dit maakt samenwerken veel eenvoudiger.
 • Je ontvangt jouw persoonlijke DISC-rapportage met een toelichting op je gedragsprofiel en handvatten voor de samenwerking met anderen, zodat je alles nog eens rustig kan nalezen.
 • Het traject bevat vijf coachingsgesprekken. Jij brengt de onderwerpen in die op dat moment spelen en kunt mij alle vragen stellen die je hebt.

Praktische informatie

 • De coachingsgesprekken (60 minuten) zijn online en vinden een keer per twee weken plaats.
 • Je kan zelf de afspraken inplannen op een moment dat het jou uitkomt.
 • Ter voorbereiding op ieder gesprek beantwoord je een aantal korte vragen, zodat je scherp krijgt wat goed gaat en wat om aandacht vraagt. Zo kan je de coachingsgesprekken gericht inzetten en haal je er meer uit
 • De prijs voor een kortlopend traject is € 950 (exclusief BTW).
 • Als je nog vragen hebt of met me aan de slag wilt, neem dan contact met mij op via info@marielledegroot.nl. Of stuur me een bericht via WhatsApp (06-25534578). Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Dit levert het je op

De uitkomsten van dit coachingstraject zijn voor iedere klant anders, omdat het afhankelijk is van jouw persoonlijke leerdoelen en het vraagstuk dat jij zelf inbrengt. Het levert je in ieder geval het volgende op:

 • Je krijgt inzichten over hoe je de door jouw gewenste verandering kan realiseren en gaat ermee aan de slag om die te realiseren. Ik inspireer je om het anders aan te pakken en begeleid je zodat je het ook daadwerkelijk gaat toepassen. 

 • Je krijgt beter inzicht in jouw communicatie- en gedragstijl en hiermee jouw specifieke kwaliteiten.

 • Je krijgt handvatten die je helpen om het samenwerken met anderen makkelijker te maken. Veel van mijn klanten ervaren dat onoverbrugbare problemen ineens oplosbaar blijken.

 • Je project wordt minder zwaar. Het wordt gemakkelijker.

   

  Heb je nog vragen over het coachingstraject of wil je graag met me werken, stuur me dan een bericht via Whatsapp (06-25534578) of een e-mail via info@marielledegroot.nl. Ik neem daarna contact met je op.

  projectmanagers geheimen

  ...vertelt je de verhalen die je collega’s je niet vertellen over maatschappelijke projecten. Herkenbare verhalen, die je direct laten zien dat je niet de enige bent die soms zo loopt te worstelen. Het laat je zien hoe je om de stevigheid kan ontwikkelen die je nodig hebt als projectmanager, zodat je tot resultaten komt en weer met plezier aan je project kan werken.

  Designed & developed by Dream Brand

  Chat openen
  Stuur me gerust een berichtje!