De effectiefste manier om in je project meer voor elkaar te krijgen - Mariëlle de Groot - Projectcoach
Je eigen vaardigheden als projectmanager verbeteren? Dit jaar even niet. Je agenda is bomvol en coaching of trainingen kun je er niet ook nog bij hebben. Volgend jaar…. misschien. En je schuift het aanbod dat voor je neus ligt opzij.

Ken je dat? En weet je dan ook dat deze kleine beslissing over jouw agenda grote gevolgen kan hebben voor jouw project? Misschien wel meer dan jij misschien nu kunt overzien.

Vaardigheden van een projectmanager

Jij als projectmanager hebt vaak drukke agenda’s. Opleidingen en trainingen schuif je voor je uit. Begrijpelijk. Zie het er nog maar eens ergens bij te proppen in die volle en hectische werkweek van je. Dat gaat op zijn minst ten koste van de tijd voor jezelf of die van je gezin, denk je dan.

Hierdoor laat je zonder dat je dat zelf door hebt een kans liggen om tijd te winnen. De vaardigheden die jij als projectmanager hebt, bepalen in grote mate of je resultaten kunt boeken in je project. Dat is vast niet nieuw voor je. Maar is je ook bekend dat het resultaat voor minstens 80% van jou als projectmanager afhangt. Als jij groeit als projectmanager, groeien de resultaten in je project dus met jou mee.

Andersom is het  ook waar: als jij stilstaat als projectmanager, is het onwaarschijnlijk dat je tot betere resultaten gaat komen dan je tot nu toe hebt behaald. De kwaliteit van de output van je project kan immers nooit hoger zijn dan de kwaliteit van de input, oftewel de vaardigheden van degene die werkt aan dit project.

Investeren in jezelf

Toen ik dat ontdekte, kon ik mijzelf wel voor de kop slaan. En verwenste ik mijzelf dat ik niet eerder geïnvesteerd had in mijn eigen vaardigheden. Als ik eerder had geleerd welke competenties essentieel zijn om mijn project te realiseren en ik daar direct aan was gaan werken om die te verbeteren, had dat veel tijd gescheeld. Omdat ik sneller in staat was om mijn projecten van de grond te laten komen. Dit gaat over maanden, of misschien wel jaren. Tel uit je winst.

Kortom: als je niet tevreden over bent over je huidige uitkomsten binnen je project, focus je dan op het verbeteren van de input die je in je project stopt. Oftewel het verbeteren van jouw eigen vaardigheden als projectmanager.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Chat openen
Stuur me gerust een berichtje!