Als projectmanager ken je vast de basistechnieken van projectmanagement zoals. projectopdrachten, risicoanalyses of planningen. Toch kan het gebeuren dat, ondanks dat je dit soort tools inzet, je project niet lekker gaat. Samenwerkingspartners zitten bijvoorbeeld in de hangstand, je projectteamleden komen hun afspraken niet na of jij bent hard aan het trekken en je voelt je wiebelig in je rol als projectmanager.

Waardoor komt het nou toch dat je project niet loopt, terwijl jij echt wel weet hoe je een project moet managen? Het grootste misverstand over maatschappelijke projecten is dat deze technieken je gaan helpen om resultaten te boeken. Natuurlijk zijn ze handig om in te zetten, maar er ontbreekt dan nog iets: voldoende energie om je project in beweging te brengen en te houden.

Een achtbaan

Vergelijk het maar met een achtbaan. Je hebt een constructie nodig waar het wagentje overheen kan rijden, een wagentje waar je passagiers in kunnen stappen en natuurlijk passagiers die in de achtbaan willen. Deze losse onderdelen maken echter nog geen achtbaan. Pas als de passagiers (met bonkend hart) instappen en het karretje omhoog getakeld wordt, ontstaat er een achtbaan. Het karretje krijgt dan de energie mee die nodig is om snelheid te maken en dat wordt het spektakel waar de passagiers van kunnen genieten.

Energie in je project

Met je project gebeurt iets vergelijkbaars. Je kan met je tools veel uitgedacht hebben, maar pas als je project voldoende energie meekrijgt, gaat het lopen, voel je de flow en kan je resultaten boeken. Denk maar weer aan die achtbaan: wat zou er namelijk gebeuren als het karretje te weinig energie meekrijgt? Precies, dan blijft hij halverwege steken en komt niet meer vooruit. Dat zie je ook vaak in projecten: het gaat traag, je project stokt en het resultaat blijft dan uit.

P8® Projectaanpak

De P8® Projectaanpak geeft je handvatten waarmee je jouw project kan voorzien van de juiste hoeveelheid energie. Het laat je zien waar je op dit moment energie verliest en wat je kan doen om er voor te zorgen dat dat energieniveau weer hoger wordt. Zo blijf je voortgang maken in je project en wordt het een spektakel waar jij en je teamleden plezier aan beleven.

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar mijn online workshop op vrijdag 19 november tussen 9:30 – 11:30 uur. Aanmelden kan hier. Tot dan!

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!