Extra aandacht geven aan jezelf in deze tijd, ook als je vindt dat jij niet mag klagen - Mariëlle de Groot - Projectcoach
Weer thuiswerken. Pff… je geeft je portie maar aan fikkie. Je potje met energie raakt steeds leger. Corona hakt er aardig in.

Als je dit gevoel herkend, weet dan dat dat extra beetje aandacht voor jezelf hard nodig is. Vooral als je vindt dat er mensen zijn die dit veel harder nodig hebben dan jij.

Niet zeuren

Natuurlijk wil je niet klagen. Er zijn mensen die het veel zwaarder hebben dan jij, toch? Jij hebt gewoon je baan en je project. En thuis draait het ook aardig door. Dus je mag niet zeuren. Toch is was extra aandacht voor jezelf op zijn plek. Corona vraagt immers meer van je systeem. Je moet vele malen creatiever zijn om op afstand samen te werken. Je mist de opbeurende energie van je collega’s. Misschien ontbreekt bij jou in huis wel de fijne werkplek. Of heb je af en toe weer een paar snotterende kinderen thuis zitten, die je hele dagschema in de war gooien. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de situatie zwaar is. Dat voelen we allemaal.

Energiemanagement

De situatie kunnen we niet veranderen. Hoe jij er mee omgaat wel. Het komt er in deze periode meer dan in welke periode dan ook op aan  hoe jij ervoor kan zorgen dat je energie over houdt. Niet negeren dus dat gevoel, maar serieus nemen en ermee aan de slag gaan dus. Zo zag ik afgelopen week bij Jonge Honden, een bureau met veel ambitieuze jonge projectmanagers, dat ze een training energiemanagement aanbieden. Dat is een prachtig voorbeeld van nuttige acties waarmee je verder komt in deze tijd. Complimenten dus.

Projectmanagers geheimen

Ook in mijn boek Projectmanagers geheimen besteed ik aandacht aan het managen van je eigen energieniveau. Het is een van de belangrijkste onderdelen uit de P8® Projectaanpak, een aanpak die je helpt om jezelf te verbeteren en je leert werken met de onderwaterwereld van je project.

Er is veel kennis in de wereld beschikbaar op het gebied van energiemanagement. Soms zie je alleen door de bomen het bos niet meer. Of is het dusdanig zweverig dat je er niks mee wilt. In mijn boek vind je praktische technieken waarvan ik weet dat ze werken en zijn de tips en inzichten toegespitst op jouw situatie als projectmanager.

Extra aandacht

Gun jezelf gewoon dat beetje extra aandacht en bestel hier het boek. Ik weet zeker dat je er legio manieren uithaalt waarmee je er als projectmanager voor kan zorgen dat je lekkerder in je vel zit. En ja, als jij lekkerder in je vel zit gaat natuurlijk alles makkelijker. Ook je project.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Chat openen
Stuur me gerust een berichtje!