Wellicht heb je mijn vorige blog gelezen, waarin ik schreef over de vaardigheden die je als projectmanager nodig hebt om je project te realiseren. Ik vertelde daar over het leveren van ontelbare uren aan inspanning, geloof kunnen houden in de uitkomst en een flinke portie doorzettingsvermogen. En misschien denk je nu: ‘Zo buitengewoon ben ik helemaal niet. Ik ben maar een gewone projectmanager.’

Weet dan dat  je dit niet van nature in je hoeft te hebben. Je kunt deze vaardigheden namelijk gewoon aanleren.

Persoonlijke ontwikkeling

Zelf dacht ik ook lange tijd dat het vaststaande eigenschappen waren. Iets wat je in je hebt. Of niet. Ik wilde destijds heel graag dat mijn projecten zouden lukken. Was gedreven en ambitieus. De stevigheid in mijzelf om het project te realiseren ontbrak echter. Waardoor project na project mislukte. Dit bevestigde vervolgens mijn beeld: ‘zie je wel, je kunt het niet’, zei ik tegen mijzelf.

Hoe anders werden mijn projecten nadat ik geïnvesteerd had in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde over de vaardigheden die nodig zijn om een project te kunnen realiseren. Natuurlijk veranderde mijn wereld niet van de ene op de andere dag. Ik oefende iedere dag. Stapsgewijs werd ik steeds beter in mijn vak. En toen kwam het moment dat het wel lukte. Sterker nog: het leek wel alsof met de flow van dat eerste geslaagde project, ieder project daarna steeds makkelijker en sneller van de grond kwam.

Coachingsprogramma

Bij mij heeft het 15 jaar geduurd voor ik zo ver was. Ik wist niet dat persoonlijke ontwikkeling mij (en mijn projecten) verder kon helpen. Ik gun jou een kortere route om dit te bereiken. Daarom heb ik een programma ontwikkeld waarin we aan de slag gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. Speciaal voor projectmanagers van maatschappelijke projecten die beter willen worden in hun vak.

Het coachingsprogramma is erop gericht om jou klaar te maken om  je project sneller en makkelijker te realiseren En dat je met meer ontspanning en plezier aan je project kunt werken. Ik leer je de basisvaardigheden die je hiervoor nodig hebt. Die basisvaardigheden gaan dus niet over het maken van een begroting, planning of een risicoanalyse, maar over jou als projectmanager.

Maak een afspraak

Kijk op deze pagina voor meer informatie. En maak een afspraak met me zodat ik op basis van jouw situatie kan uitleggen hoe jouw traject er uit kan zien.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!