Ben jij een projectleider die het graag goed wil doen? Liever nog een keer extra nadenken dan een fout maken. En voel je soms spanning in je buik, omdat je niet zeker weet of je op de juiste weg bent? Als je dit bekend in de oren klinkt, weet dan dat je om resultaten te kunnen boeken in je project, fouten moet maken.

Maatwerk

Ieder maatschappelijk project is uniek en vraagt om maatwerk. Bovendien zijn dergelijke projecten vaak innovatief van aard en kennen dus onderdelen die nieuw zijn. Voor jou. En voor je collega projectleiders.
Zo breken bijvoorbeeld vele projectmanagers van energietransities zich dagelijks het hoofd over hoe ze bewoners kunnen meekrijgen in het proces. Jij kunt dus niet voorspellen of dat wat je bedacht hebt ook gaat werken.

Leiden van maatschappelijke projecten

Het spel van het leiden van maatschappelijke projecten is te ontdekken hoe het moet. Dat vraagt om een open houding. Een houding waarbij je je kwetsbaar opstelt. Onderzoekt in samenwerking met bewoners. Waarbij je test of je vooronderstellingen kloppen.
En als dat niet zo is, dat je iets anders bedenkt wat misschien wel gaat werken. En dat vervolgens weer gaat testen. Net zo lang tot je een aanpak hebt ontdekt die geschikt is voor jouw project.

Alleen door het maken van fouten krijg je de informatie die je nodig hebt om de juiste oplossing te vinden. Dit kun je gebruiken om bij te sturen. Zo kom je uiteindelijk dichter bij het gewenste einddoel uit.

Experimenteren 

Succesvolle projectmanagers maken daarom zo veel mogelijk fouten in een zo kort mogelijke tijd. Als jij het het liefste goed wilt doen, daag jezelf dan eens uit om meer te experimenteren en fouten te maken.

De kans is groot dat je er zo in slaagt om de juist aanpak te ontdekken en veel sneller dan je nu voor mogelijk houdt de resultaten behaalt die je wilt.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!