Over Mariëlle - Projectcoach voor maatschappelijke projecten

Wat maakt dat de ene projectmanager succesvol is terwijl de ander nog steeds worstelt? dat houdt me bezig.

EVEN VOORSTELLEN…

 

Laat ik open zijn. Ik ben lang bezig geweest voor mijn eerste maatschappelijke project slaagde. Aan mijn ambitie lag het niet. Ook was mijn werkkracht niet de beperkende factor. Ik deed er alles aan om het voor elkaar te krijgen, gedreven als ik was om die wereld een stukje beter te maken. Toch lukte het niet. Project na project strandde. Om verschillende redenen. Vertwijfeld en onzeker keek ik toe. Zou het me überhaupt ooit lukken? 

Ik kwam in aanraking met een coach die mij begeleidde in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik onderzocht mijn eigen rol, mijn houding en mijn manier van communiceren met anderen en met mijzelf. Daarnaast ontdekte ik hoe je volhoudt, ook als het lastig wordt. Ik oefende met wat ik geleerd had en stapsgewijs werd ik steeds beter. Ik durfde het meer en meer om zaken anders aan te pakken en projecten te leiden, op een manier die bij mij past. Ik verzamelde bovendien de juiste mensen om mij heen en samen lukte het om het project waar ik toen aan werkte, buurthuis ONS in Breda, te herontwikkelen tot een nieuwe ontmoetingsplek voor de wijk, die gerund werd door bewoners. Mijn eerste geslaagde project was een feit. Vele projecten volgden daarna. 

Ik had de smaak te pakken. Ik bestudeerde waarom andere mensen slaagden in wat ze deden en vond inzichten die ik kon gebruiken. Ik paste die principes toe in mijn privéleven en bleek tot dingen in staat, waarvan ik nooit gedacht had dat ik die kon bereiken. 

Zo wilde ik altijd al met onze eigen boot en ons hele gezin zeezeilen. Het lukte ons om dit in korte tijd onder de knie te krijgen, met als absolute hoogtepunt onze overtocht vanuit Breskens naar Cherbourg. Voor de niet-zeezeilers: dit is een tocht van drie dagen en twee lange nachten. Je bent dus om-en-om aan het solozeilen, omdat de ander uitrust en bijkomt om zich klaar te maken voor de volgende wacht. Tijdens het zeilen moesten we tegelijkertijd zorgen voor de kinderen, die toen 5, 6 en 8 jaar oud waren. De meeste zeezeilende gezinnen verklaarden ons dan ook voor gek dat we dit gingen doen. Ook wij wisten niet of het ging lukken, maar de combinatie van een mooie droom, oefening en iemand die ons geholpen heeft om stappen te zetten buiten onze comfortzone, maakte dat we het deden. Na deze tocht was het voor mij voor eens en altijd duidelijk dat het vermogen dat je hebt om je denken te beïnvloeden en daarmee je emotionele leven te sturen, bepaalt of je in staat bent om te leren, jezelf te ontwikkelen en resultaten te boeken. 

Ik ben vanaf dat moment de wereld van projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling gaan combineren. Ik geloof dat de wijze waarop jij jouw rol als projectmanager invult, het verschil maakt tussen een project dat lukt en een project dat mislukt. Dat wat jij als projectmanager voelt, wat jij uitstraalt en hoe jij je gedraagt zijn van grote invloed op de mensen waar je mee samenwerkt. Door naar jezelf te kijken en je project te gaan aanpakken op een manier die bij jou past en je denkbeelden en gedrag continue bij te schaven, ben jij in staat om de resultaten in je project te bereiken die je wilt. Ik kan je helpen om hierin te groeien, zodat je er helemaal klaar voor bent om via je project te bouwen aan een mooiere wereld.

 

Designed & developed by Dream Brand

Chat openen
Stuur me gerust een berichtje!