Over Mariëlle - Projectcoach voor maatschappelijke projecten

WAT MAAKT DAT DE ENE PROJECTMANAGER ONTSPANNEN RESULTATEN BOEKT TERWIJL DE ANDER NOG STEEDS PLOETERT? DAT HOUDT ME BEZIG.

 

EVEN VOORSTELLEN…

Laat ik open zijn. Ik heb lang geworsteld met mijn maatschappelijke projecten. Aan mijn ambitie lag het niet. Ook was mijn werkkracht niet de beperkende factor. Ik deed er alles aan om het voor elkaar te krijgen, gedreven als ik was om die wereld een stukje beter te maken. Toch bleven al die projecten een groot vraagteken voor me. Vertwijfeld en onzeker keek ik toe. Ga ik dit me ooit lukken?

Ik kwam in aanraking met een coach die mij begeleidde in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik onderzocht mijn eigen rol, mijn houding en mijn manier van communiceren met anderen en met mijzelf. Daarnaast ontdekte ik hoe je volhoudt, ook als het lastig wordt. Ik oefende met wat ik geleerd had en stapsgewijs werd ik steeds beter. Ik durfde het meer en meer om zaken anders aan te pakken en projecten te leiden, op een manier die bij mij past. Ik verzamelde bovendien de juiste mensen om mij heen en samen lukte het om het project waar ik toen aan werkte, buurthuis ONS in Breda, te herontwikkelen tot een nieuwe ontmoetingsplek voor de wijk, die gerund werd door bewoners. Mijn eerste project was een feit, en ik vond het geweldig om dit project te mogen realiseren.

Ik had de smaak te pakken. Ik bestudeerde waarom andere mensen slaagden in wat ze deden en vond vele methoden en technieken die ik kon gebruiken. Ik paste die principes toe in mijn privéleven en bleek tot dingen in staat, waarvan ik nooit gedacht had dat ik die kon bereiken. En dat ik daar zo veel lol aan kon beleven.

Zo wilde ik altijd al met onze eigen boot en ons hele gezin zeezeilen. Het lukte ons om dit in korte tijd onder de knie te krijgen, met als absolute hoogtepunt onze overtocht vanuit Breskens naar Cherbourg. Voor de niet-zeezeilers: dit is een tocht van drie dagen en twee lange nachten. Je bent dus om-en-om aan het solozeilen, omdat de ander uitrust en bijkomt om zich klaar te maken voor de volgende wacht. Tijdens het zeilen moesten we tegelijkertijd zorgen voor de kinderen, die toen 5, 6 en 8 jaar oud waren. De meeste zeezeilende gezinnen verklaarden ons dan ook voor gek dat we dit gingen doen. Ook wij wisten niet of het ging lukken, maar de combinatie van een mooie droom, oefening en iemand die ons geholpen heeft om stappen te zetten buiten onze comfortzone, maakte dat we het deden. Dat het ons lukte en dat we, ondanks het feit dat het superspannend was, er ook nog van konden genieten.

Vanaf dat moment ben ik de wereld van projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling gaan combineren. Vele projectmanagers ervaren hun projecten als zwaar. Daar wil ik verandering in brengen. We kunnen immers de grote vraagstukken waar we voor staan in onze maatschappij alleen oplossen, als de mensen die aan deze projecten werken veerkracht hebben, hun werk met plezier doen en het lang vol kunnen houden. Dat is waar ik als projectcoach bij wil helpen.

Designed & developed by Dream Brand

Chat openen
Stuur me gerust een berichtje!