Projectaanpak

Wat is de P8® Projectaanpak?

De P8® Projectaanpak leert je de energielekken in je project te herkennen én hoe je ze kan dichten. Door het energieniveau in je project weer op niveau te brengen, kost het sturen van je project je minder energie, voel je je steviger en beleef je er meer plezier aan.

De manier waarop de P8® projectaanpak werkt, lijkt dan veel op acupunctuur. Acupunctuur kijkt waar het vastzit in een lichaam en zorgt ervoor, met het zetten van naalden, dat de energie weer gaat stromen en het lijf weer gezond wordt. Iets soortgelijks doe je met de P8® Projectaanpak voor je project. Je spoort de energieblokkades in je project op en zorgt dat daar een oplossing voor komt. Zo lekt er minder onnodige energie weg en de energie kan ingezet worden op die onderdelen die het hardst nodig zijn. En dat op een manier waarop er voor jou als projectleider ook nog een potje energie overblijft, zodat je weer plezier hebt in je project. Kleine interventies dus, met een groot effect.

De P8® Projectaanpak kent acht principes waarmee energielekken opgespoord en gedicht worden:

  Gebruik strategieën die zich bewezen hebben

  Werk op een manier die bij jou past

  Check het commitment bij jezelf en je team

  Organiseer je eigen support

  Verbeter de communicatie met jezelf

  Verbeter de communicatie met anderen

  Creëer ruimte om fouten te maken en te leren

  Voeg energizers toe en blijf alert op energielekken

  onderzoek zelf of jouw project

  energieLekken heeft

  Hoe kun je de P8® Projectaanpak gebruiken?

  De P8® Projectaanpak helpt je allereerst om steviger te worden als projectmanager, waardoor het sturen van je project je minder energie kost en je er meer plezier aan beleeft.

  De aanpak helpt je om ook je persoonlijke kracht als projectmanager te leren kennen en deze in te zetten in de manier waarop je je project aanstuurt. Je kan de P8® Projectaanpak dan ook gebruiken om te ontdekken op welke gebieden je jezelf nog wilt ontwikkelen.

  De P8® Projectaanpak kan je daarnaast helpen om een doorbraak tot stand te brengen in een project dat dreigt te stagneren. Door uit te zoomen en je project te bekijken met de bril van de P8® Projectaanpak, zie je welke onderdelen goed lopen en waar energie verloren gaat. Het geeft je inzicht in de gebieden waar je verbeteringen kan aanbrengen en stuurt je de richting op waar je kan zoeken naar oplossingen die wel werken.

  Je kan de P8® Projectaanpak tot slot gebruiken om ideeën op te doen voor de aanpak van jouw project of voor het schrijven van een plan van aanpak.

  In het boek Projectmanagers geheimen wordt de aanpak beschreven en aan de hand van vele voorbeelden toegelicht, zodat het voor je gaat leven.

  Designed & developed by Dream Brand

  Stuur me gerust een berichtje!