En wat heb je er eigenlijk aan?

Projectcoaching is er voor projectmanagers die beter willen worden. Niet voor mensen die niet functioneren. Als projectcoach ga ik naast je staan. Vergelijk het maar met een topsporter: die is goed in zijn sport. Toch laat hij zich bijstaan door een coach. Om nog beter te worden in wat hij doet en de doelen te behalen die hij voor ogen heeft. Projectcoaching is daarom vooral geschikt voor projectmanagers die de beste willen worden in hun vak.

Resultaatgericht

Het doel van projectcoaching bepaal je zelf. Voor mij staat voorop dat we resultaatgericht werken: het moet jou en je project versnellen, beter maken of tot meer resultaat en social impact leiden.

Soms betekent dat dat ik het tempo flink opvoer en je help te focussen op de resultaten die je wilt bereiken. Veel vaker zal ik kiezen voor vertraging. Je uit die waan van de dag halen en samen kijken wat er nu echt gaande is in je project. En met deze inzichten kan ik jou helpen om de vaardigheden te ontwikkelen om daar anders mee om te gaan, zodat je je doelen gaat halen.

P8® Projectaanpak

Ik onderzoek welke kwaliteiten en talenten jij in huis hebt, zodat je die kunt gaan inzetten in je project en gaat werken op een manier die bij je past. Daarnaast laat ik je kennis maken met de onderwaterwereld van je project aan de hand van de P8® Projectaanpak. Als je die wereld leert kennen en begrijpen, heb je veel meer mogelijkheden om je project aan te sturen en de resultaten te bereiken die je voor ogen hebt.

Vervolgens ga jij het geleerde toepassen in je project en begeleid ik je door middel van online coachingsgesprekken. Ik coach je dus terwijl je werkt aan je project. Zo kost het je nagenoeg geen extra tijd.  Omdat ik zelf jaren ervaring heb als projectmanager, snap ik jouw wereld. Je hoeft me niet uit te leggen hoe de hazen in jouw wereld lopen en hier onnodig tijd aan te besteden. Ik ben er bovendien voor je als je wilt sparren wanneer er zich een situatie voordoet die vraagt om een objectieve blik.

Projectcoaching

De uitkomsten van projectcoaching zijn voor iedere projectmanager anders. Bij de een werken we samen aan een plan van aanpak voor een project om dat vervolgens uit te gaan voeren.  Er zijn ook klanten die al langere tijd betrokken zijn bij een concreet project en gestuit zijn op een blokkade. Zij willen hierin een doorbraak realiseren door samen een andere aanpak te ontwikkelen.

Wat projectcoaching je in ieder geval oplevert is dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Je weet waar je mee bezig bent en je laat je minder snel uit het veld slaan bij lastige situaties of tegenslagen. Je gaat de resultaten boeken die je graag wilt behalen. Je plezier in je werk neemt toe, doordat je gaat werken op een manier die bij jou past. Je wordt effectiever, waardoor de werkdruk beter te hanteren is en je tijd overhoudt voor zaken die voor jou van belang zijn. Bovendien groei je als mens en als professional.

Iets voor jou?

Is projectcoaching iets voor jou? Ga dan naar deze pagina en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Daarin kijk ik naar jouw wensen en kan ik je uit leggen hoe een coachingstraject er voor jou uit zou kunnen zien.

Als je twijfels hebt of het voor jou of jouw project geschikt is, neem dan ook contact met mij op. Dan kijken we samen wat jouw vraag is en of projectcoaching je verder zou kunnen helpen.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!