Projectmanagers geheimen

Ervaar jij het realiseren van een

maatschappelijk project als weerbarstig?

Lukt het je niet om bewoners, of die ene samenwerkingspartner, aan boord te krijgen?

Wordt er onverwacht door een interne afdeling een stok in het wiel van je project gestoken, waardoor alles piepend en krakend tot stilstand komt?

Of heb je het gevoel dat de sprankeling ontbreekt in je project, maar kun je de vinger niet op de oorzaak ervan leggen?

Veel projectmanagers kennen dit gevoel, denken dat het er gewoon bij hoort en ploeteren vrolijk verder. Dit boek laat je zien waarom het ook anders kan en juist jij als projectmanager het belangrijkste instrument bent om je project te laten slagen. Met de P8® Projectaanpak leer je werken op een manier die zowel bij jouzelf als bij je project past. De praktijkverhalen laten je zien wat er achter de schermen van maatschappelijke projecten gebeurt. Met de praktische handvatten in dit boek kun je direct aan de slag.

Projectmanagers geheimen kost € 24,95.

Het boek is ook als e-book beschikbaar  voor € 17,50.

Ik heb het boek met veel plezier en interesse gelezen. Ik vind het een mooie combinatie van praktische tips, waardevolle ervaringen en een bundel aan persoonlijke ontwikkeltools die je als projectmanager EN als mens verder kunnen helpen.

Chris Huppertz
Woningbouwcorporatie Sint Trudo Projectmanager / ontwikkelaar

Mariëlle heeft heel open geschreven over haar ervaringen in haar eigen praktijk en uit de praktijk van vakgenoten. Ze biedt hier vervolgens een creatieve kijk op met leuke inzichten, tips en ideeën waar ik ook echt mee aan de gang wil.

Theorie en opleidingen gaan vaak in op het op gang brengen van een project. Mariëlle gaat ook in op wat je tegen kunt komen als je project op stoom is.

Leuk en leerzaam voor iedere projectleider die zichzelf in de spiegel wil aankijken en zich afvraagt hoe je kunt blijven groeien en ontwikkelen in dit vak.

Mariska van Dijk
Projectleider bij een grote gemeente

 Het verhaal spreekt aan en ik doe echt nieuwe inzichten op. Dat is gezien mijn ervaring als projectmanager een pluspunt voor het boek!!

Jasper van der Wal
Woningbouwcorporatie | gebiedsontwikkelaar

Een prachtig praktisch boek. Het neemt je mee in werkelijk alle facetten van projectmatig werken in maatschappelijke opgaven. Gelardeerd met voorbeelden uit de praktijk, zowel van Mariëlle zelf als van andere ervaringsdeskundigen.

Mariëlle is open en eerlijk en dat geeft een fantastisch inkijk in de wereld van maatschappelijk projectleiderschap, de ‘geheimen’ zijn na het lezen van dit boek openbaar. Naast alle tips, aanwijzingen en adviezen zijn alleen al de verwijzingen naar bronnen en personen een schat aan informatie.

Maar dan begint het pas: doe het maar eens! Ook daar helpt Mariëlle je mee helpen door steeds een opdracht mee te geven waar je zelf mee aan de slag kan.

 Barbara Middelhoff
Diep | Werkt aan maatschappelijke innovatie en transitie

 De aandacht voor de menselijke kant in projectmanagement inspireert mij. De ervaringen van anderen en vele voorbeelden in het boek maken concreet waar de methoden in praktijk om gaan. Het boek biedt mij handvatten om aan de hand van de reflectievragen en opdrachten op mijn eigen manier te ontdekken hoe ik mij als projectmanager kan ontwikkelen.

Anouk Paris
Over Morgen | Adviseur Omgevingswet en gebiedsvernieuwing

 Wat een heerlijk leesbaar en nuttig boek heeft Mariëlle de Groot geschreven voor maatschappelijke projectmanagers.

Het is heel makkelijk om vast te lopen in de complexiteit en (tegengestelde) belangen waar je tegenaan loopt bij maatschappelijke projecten. Met de basisvaardigheden van projectmatig werken red je het vaak niet. Projectmanagers geheimen beschrijft de minder zichtbare wereld, die veel meer invloed heeft dan het zichtbare topje van de ijsberg. Mariëlle maakt deze zichtbare wereld niet alleen zichtbaar, maar combineert dit ook nog met zeer praktische tips.

Wil je meer maatschappelijke impact en goede resultaten bereiken met jouw projecten? Lees dit boek.

Esther Oude Nijhuis
De Succesvolle Ambtenaar | Ondernemer, trainer en coach

Projectmanagers geheimen vertelt je de verhalen die je collega’s je niet vertellen over maatschappelijke projecten en is voor iedereen die een geslaagd project wil waarin:

  • Je contact hebt met verschillende bewoners en je ze verbindt aan je project.
  • Je werkt met samenwerkingspartners die enthousiast zijn.
  • Je vol zelfvertrouwen de route uitzet en je team hierin meekrijgt.
  • Je met je team veel lol hebt, barrières overwint en hindernissen in een hoog tempo neemt.
  • Je positieve energie voelt, met plezier aan het werk bent en groeit als professional.

Projectmanagers geheimen is ook verkrijgbaar als e-book (e-Pub of Pdf). 

projectcoaching

Ervaar jij je maatschappelijke project als complex en ingewikkeld? Kijk dan of projectcoaching je hierbij kan helpen.

Designed & developed by Dream Brand