Mariëlle de Groot - maatschappelijke projecten waar ik aan gewerkt heb

Betrouwbaar, energiek, sociaal, onvoorwaardelijk betrokken, zeer prettig om mee samen te mogen werken. Daarbij een persoon waar je op en mee kunt bouwen. Turquoise Coöperatie is daar het bestaande bewijs van!

Chantal Blom
Turquoise Coöperatie u.a. | Bedrijfsleider, Coach, Trainer

De CultuurWerkplaats Tarwewijk wilde meer eigen inkomsten genereren en had een bedrijfsplan gemaakt voor haar horeca-activiteiten. Via LSA Bewoners werd ik in contact gebracht met Mariëlle, omdat we wilden toetsen of er draagvlak was voor het plan bij onze vrijwilligers.

Zij heeft vanaf het begin de tijd genomen om naar onze wensen te luisteren, de situatie te analyseren en te kijken wat wij nodig hebben. Haar plan van aanpak overtuigde meteen.

Mariëlle hanteert een persoonlijke en hartelijke benadering en is tegelijkertijd zakelijk en kritisch als het nodig is.

De begeleiding heeft ons het volgende opgeleverd: duidelijkheid over de mogelijkheden om met horeca inkomsten te generen, een professionele exploitatiebegroting, meer inzicht in de wijze waarop we de interne bedrijfsvoering kunnen organiseren en geloof in de mogelijkheden van onze vrijwilligers. 

Karin Trenkel
CultuurWerkplaats Tarwewijk | Directeur

Ons team is bezig met de energietransitie. Intern was er discussie over de beste aanpak voor participatie in dit proces. Na een uitgebreide technisch, financiële analyse wisten wij wel wat het beste was voor onze inwoners. Maar hoe vertel je deze boodschap aan de inwoners zonder deze keuze op te dringen en zorg je ervoor dat zij de vrijheid hebben om hierin een eigen keuze te maken?

Mariëlle stelde voor om een pressure cooker te organiseren. Door de diversiteit aan deelnemers tijdens zo’n dag werden alle kanten van het vraagstuk belicht. Het werd duidelijk dat er meer keuzevrijheid is dan we vooraf hadden gedacht. We gaan van het gas af, maar op welk moment en welke aanvullende maatregelen mensen willen nemen, is aan de bewoners. Na een intensieve dag ging iedereen tevreden naar huis. We hebben daarna veel complimenten ontvangen over deze dag. Prettige ongedwongen sfeer met concrete resultaten. 

Mariëlle heeft dit proces begeleid, zonder het over te nemen. Als projectleider bleef ik in the lead en zichtbaar voor de verschillende stakeholders. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. Ze geeft op een prettig manier feedback, waardoor ik ben gegroeid in mijn rol als projectleider. Mariëlle heeft ook bijgedragen aan de positionering van het projectteam. We hadden hierdoor een goed verhaal richting onze bestuurder, die direct overtuigd was van de voorgestelde aanpak.

Heidi van Otten
Gemeente Almere | Projectmedewerker Energie Werkt!

Buurtbinders krijgt een palet aan vraagstukken over leefbaarheid binnen. Ieder vraagstuk met een bijbehorend verleden, dynamiek en behoefte. Het werkt echt als wij van buitenaf met een scherp oog en kritische blik bevraagd worden, dat helpt ons vooruit. En dat is wat Mariëlle bij mij doet. Mariëlle komt snel tot de kern: Wat is jouw opgave? Je positie? Wie of wat heb je nodig? Haar manier van bevraging en haar bevestiging naar mij over wat deugt, maakt dat ik snel tot de kern kom en exact weet hoe ik het vraagstuk kan en wil aanvliegen!

Maartje van der Lee, Buurtbinders

Met veel plezier heb ik voor de gemeente Haarlem samengewerkt met Mariëlle de Groot. Zij heeft veel ervaring met het opzetten van samenwerkingstrajecten tussen gemeentes, welzijnsorganisaties, bewoners en andere partners in de stad, zoals het opzetten van bewonerscoöperaties in wijken met sociale uitdagingen. 
Met de ondersteuning van Mariëlle is in korte tijd in Haarlem een moeilijk te bereiken groep bewoners met veel enthousiasme een bedrijf in horeca begonnen, dat inmiddels goed draait in Haarlem Oost. Mariëlle heeft veel verstand van alle aspecten die hierbij komen kijken, van motivatie van deelnemers en financiële (en subsidiële) ondersteuning hiervan, tot aan alle regelgeving die vanuit de overheid komt kijken mbt bijvoorbeeld behoud van uitkering van deelnemers. Met veel daadkracht en betrokkenheid bijt zij zich vast in al deze aspecten om het project tot een succes te brengen!

Mieneke Zijlmans
Gebiedsverbinder Haarlem Oost | Gemeente Haarlem

Ik kende Mariëlle al van haar werkzaamheden voor DOCK sinds 2016. Haar zakelijke kennis van bedrijfsvoering en cijfers in combinatie met haar kennis op gebied van maatschappelijke organisaties en gemeentes vielen mij toen al op. Het is een unieke combinatie. Zij spreekt de talen van deze verschillende werelden en kan ze verbinden. Wij hebben Mariëlle ingeschakeld voor het maken van een ondernemingsplan en het verkrijgen van financiering voor onze sociale onderneming. Ik heb vol vertrouwen op haar kennis gevaren. Het was spannend om alles los te laten. Er is een frisse wind door onze sociale onderneming gegaan, we zijn als team sterker geworden en uiteindelijk hebben we – na de nodige aanpassingen – de financiering gekregen die we wilden binnenhalen.

Lara Scot
Sûr Atelier | Founder

"De workshop was heel interessant, daar heb ik zeker van geleerd en nu toepassen."

Kees van Broekhuijsen
Parteon | Regisseur Vastgoed

Mariëlle maakte deel uit van mijn team adviseurs bij AlleeWonen. Ik kijk met veel plezier terug op onze samenwerking. Als adviseur was Mariëlle: eigenzinnig, altijd denkend in oplossingen, in staat om los te komen van de context en een ander geluid te laten horen. Maar naast deze adviesvaardigheden heb ik Mariëlle leren kennen als een doorpakker, die niet stilvalt bij tegenslag. Zij weet als geen ander ideeën naar voren te brengen, daarover te adviseren, maar dan vervolgens ook de implementatie ter hand te nemen. Fijn mens, fijne collega, fraaie resultaten!

Bram van der Vaart
Alwel | Manager Strategie & Waardesturing

Marielle heeft een mooie combinatie van eigenschappen: gedreven, scherp en alert, maatschappelijk betrokken, financieel onderlegd, ervaren in vastgoedontwikkeling en werkt met een lach. Dat is de typering van Marielle!

Jos Hendrickx
Alwel | Manager vestiging Breda en KCC

Marielle is een oud collega van mij die ik gelukkig ben blijven volgen. Vanuit de kennis die zij heeft opgebouwd als concept- en projectontwikkelaar heeft zij zich ontwikkeld tot een verbinder tussen het sociaal domein en de wereld van ruimtelijke ordening en vastgoed. Ook fijn dat ik haar nu kan inzetten als docent voor de dag met als thema Ondernemen bij de NRP Academie!

Erna van Holland
COB-WEB advies | Directeur

Gefeliciteerd Mariëlle! Aan jou hebben woning coöperaties en gemeentes echt een goede expert! Juiste ervaring en visie. Altijd een feest om met jou samen te werken.

 SHERYLLEYSNER  Interior Architecture & Project Management                             / Ruwe Bolster

Ik heb Mariëlle leren kennen als iemand met een positieve drive en daadkracht. Door haar scherpte houdt ze altijd de hoofdlijn en de randvoorwaarden op haar netvlies; waar gaan we naartoe en wat is er nodig. Hoe dat gebeurt, kan bij haar alle kanten op. Uitgangspunt is dat het kan. Ze heeft altijd oog voor wat onder de omstandigheden wél mogelijk is. Door haar optimisme en gedrevenheid, worden beren het bos in gestuurd. Ze brengt leef- en systeemwereld samen en bijt zich erin vast. Zo weet ze altijd te zorgen voor beweging en een resultaat dat ertoe doet.

Yvonne Ebbers
Spectrum | Procesbegeleider, sociaal ondernemer & arbeidsparticipatie, wijkontwikkeling


Super bedankt voor het motiverende gesprek, Mariëlle! We gaan er wat van maken.

Talyah Donker, Girls Tribe

In samenwerking met vele anderen heb ik gewerkt aan de volgende projecten, opdrachten, presentaties en publicaties.

Designed & developed by Dream Brand