Projectmanagers hebben een andere rol dan ze denken -

Je project wil maar niet vooruit. Je samenwerkingspartner werkt niet mee. Het financiële plaatje klopt niet. Je projectteam loopt niet lekker. Er lijkt altijd wat te zijn en het gaat nooit zoals gepland. Chagrijnig word je ervan. En soms denk je wel eens: “Geef mijn portie maar aan Fikkie.”

Herkenbaar? Word je hier ook altijd zo chagerijnig van?

Dan heb je waarschijnlijk een verkeerd beeld van jouw rol als projectmanager.

De meeste projectmanagers denken dat het hun taak is om het project te regelen. Maar in mijn ogen heb je als projectmanager een andere taak. Namelijk het managen van barrières en hobbels die je onderweg tegenkomt.

Dat betekent dat je veel meer bezig bent met de vraag “Hoe breken we daar doorheen? en “Hoe organiseer ik een vliegwiel?” dan met de vraag “Wat moet er geregeld worden?”

Daarnaast is het jouw rol om je team gemotiveerd te houden, het energieniveau hoog te houden en natuurlijk het vieren van alle successen die je maar kunt bedenken. Dat vraagt dus om een andere focus. De P8® Projectaanpak helpt je hierbij.

Want geloof me: als je je focus verschuift van de oorzaak van het oponthoud en de bijbehorende baalstand naar het bedenken van interventies om tempo te maken, dan komen de resultaten die je wilt bereiken vele malen sneller.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.