Schouders om op te staan -

Als je pas enkele jaren aan de slag bent als projectmanager, ontdek je telkens nieuwe gebieden die je in de vingers wilt krijgen.

De financiën van een project, besluitvormingsprocedures of soms zelfs het jargon van het onderwerp waarmee je bezig bent. Dat is soms taaie kost. En het vraagt tijd voordat je alles doorgrondt. Jij zet nog een tandje extra bij en bijt door.

Je wilt hoe dan ook deze onderdelen in de vingers te krijgen. Dat is een mooie eigenschap. Die leergierigheid is namelijk onontbeerlijk in ons vak.

Je hebt anderen nodig

Toch is jouw gretigheid om zelf het vak te leren alleen onvoldoende om resultaten te boeken in je project. Je hebt ook de kennis en ervaring van anderen nodig om je project te kunnen laten slagen. Ik zal je uitleggen waardoor dit komt.

Ieder project is uniek. Je werkt in elk project met andere bewoners en partners en dat alleen al maakt ieder project verschillend. Je kunt daarom niet leunen op standaardoplossingen, maar zult een specifieke aanpak moeten ontwikkelen die gaat werken voor jouw project. Dat is jouw taak als projectmanager.

De gangbare oplossingen zijn niet voldoende

Daarnaast zien we in het sociale domein steeds vaker dat onze huidige oplossingen niet voldoen en dat vernieuwende aanpakken nodig zijn. Aanpakken waarin bewoners, overheid en maatschappelijke organisaties de handen ineen slaan en die precies aansluiten bij het gebied en haar bewoners.

Als je project in de basis uniek is en er ook nog gevraagd wordt om innovatieve oplossingen, dan kun je niet meer leunen op de bestaande antwoorden en aanpakken. Je zult iets nieuws moeten bedenken en buiten de gebaande paden gaan. Het is een ontdekkings- en zoektocht waarin je gaat uitvinden welke aanpak werkt. Volledig het wiel zelf uitvinden, kost heel veel tijd en energie.

Proces versnellen met anderen

Je kunt dit proces versnellen door gebruik te maken van de inzichten en ervaringen van anderen. Wat ik niet bedoel, is de oplossing van de ander klakkeloos kopiëren. Wat je wel kunt doen, is vergelijkbare elementen en geslaagde werkwijzen zoeken, die je gaat gebruiken voor het oplossen van jouw vraagstuk. Zo houd jij meer tijd over voor die onderdelen waarvoor nog geen oplossing is.

De mate waarin jij daarbij gebruik maakt van de kennis en ervaring van anderen, bepaalt dus in grote mate of je project slaagt. Maar hoe doe je dat dan in de praktijk?

Op welke schouders ga jij staan?

Als je in een grotere organisatie werkt, heb je waarschijnlijk een aantal ervaren collega’s. Zorg dat jij degene vindt met wie je een klik hebt en vraag of hij of zij je mentor wil zijn en met je wil sparren over je project. Of organiseer een intervisie-bijeenkomst met je collega-projectmanagers om gebruik te maken van elkaars ervaring. Daarnaast kun je binnen netwerken contact zoeken met mensen die werken aan soortgelijke vraagstukken.

Als je in wijken werkt is het Yurps-netwerk van Platform31 bijvoorbeeld een aanrader. Daar lopen allemaal leergierige jonge mensen die beter willen worden. Ook de strategieën uit de P8® Projectaanpak kunnen je verder helpen. Ik heb onderzocht bij 30 verschillende projecten wat maakt dat ze geslaagd zijn en deel mijn inzichten via artikelen op social media, zodat jij ze kunt inzetten voor jouw project.

Kortom: op welke schouders ga jij gaan staan om ervoor te zorgen dat je sneller het juiste antwoord vindt voor jouw project?

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.