Soms gaat er iets mis in je project. ‘Hoezo kan dit nu weer?’, denk je dan. Terwijl je probeert je boosheid onder controle te houden, voel je het bloed in je hoofd omhoog kruipen. En je hoort jezelf vervolgens mopperen tegen een collega.

Als jou dit wel eens overkomt, weet dan dat mopperen de situatie alleen maar erger maakt. Dat komt omdat je door te mopperen je oplossend vermogen uitschakelt.

Mopperen

Misschien voelt de situatie waar je in beland bent als vervelend. Jij moet het immers weer oplossen. Het kost jou tijd en energie en dat gaat ten koste van andere dingen die je had willen doen. Nogal wiedes dat je dan niet blij bent. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Daarom loop je zo te mopperen.

Jij weet diep in je hart waarschijnlijk ook wel dat boosheid je niet verder gaat helpen. Toch is het heerlijk om even lekker te mopperen. Dan ben je het tenminste kwijt. Het tegendeel is het geval. Al die tijd dat je mopperend rondloopt, kost je namelijk enorm veel energie. Energie die je niet kunt steken in het oplossen van het probleem. Energie die je juist hard nodig hebt. Zonder jouw krachtige energie, krijg je het probleem namelijk niet opgelost. Alleen al het feit dat je stopt met mopperen, draagt dus bij aan de oplossing.

Krachten sparen

Dus als jij jezelf betrapt dat je mopperend rondloopt, weet dan dat je in een energielek terecht bent gekomen. Het is dan jouw uitdaging om je krachten te sparen en je aandacht te verschuiven van mopperen naar acties die het probleem gaan oplossen.

Dit is een van de vaardigheden die je nodig hebt als projectmanager. Als projectcoach laat ik je ontdekken welke vaardigheden  nog meer van belang zijn en leer ik je om deze in de vingers te krijgen. Wil je daar meer over weten? Kom dan naar een van mijn workshops. Dan kun je zelf ervaren hoe projectcoaching je kan helpen om meer resultaten te bereiken in je project.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!