Je werkt al enige tijd aan je project en wilt groeien in je vak. Je leidinggevende wijst je op de projectmanagement trainingen die je organisatie aanbiedt. Je voelt direct aan dat dat het niet is voor jou , maar je kan niet exact benoemen waarom je aarzelt.

Innovatieve en menselijke aanpak

Traditionele projectmanagement trainingen zijn minder geschikt voor maatschappelijke projecten. Dat komt omdat jouw projecten draaien om mensen en innovatie.

Je aanpak moet een nieuw antwoord geven op de maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan. Energietransities waarbij bewoners mee investeren, omdat het hun eigen woning is. Renovaties waar bewoners gelijkwaardige gesprekspartners zijn, zodat we het tempo op kunnen voeren. Projecten waarbij we het talent van mensen en ‘dat wat zij wel kunnen’ het uitgangspunt is. Toegankelijke ontmoetingsplekken in de wijk, gemaakt voor bewoners en gerund door bewoners. Allemaal projecten die vragen om zowel een innovatieve als een menselijke aanpak

Verbeeldingskracht

In dit soort projecten gaat het om verbeeldingskracht. Je vermogen om te dromen. Snappen hoe een ander er in zit en dit uit kunnen leggen aan je eigen organisaties. En andersom: helder uitleggen aan bewoners als iets niet kan. Gewoon een mens durven zijn. Iemand zijn die het af en toe ook niet weet. Paden onderzoeken die nog nooit belopen zijn. Net zo lang volhouden tot je de juiste weg hebt gevonden. En met je geloof en vertrouwen mensen aan je binden. Bij een traditionele projectmanagement cursus komt dit niet aan bod of is het een klein gedeelte van de training. Bij maatschappelijke projecten is dit de kern waar het om gaat.

Coachingsprogramma

Dat is de reden dat ik coachingsprogramma’s heb ontwikkeld speciaal voor projectmanagers van maatschappelijke projecten. Programma’s waarbij mensen en innovatie centraal staan. Bij maatschappelijke projecten kom je immers verder met je menselijke en innovatieve vaardigheden dan met je vaardigheden op het gebied van projectmanagement.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!