Met plezier werken aan je project? Dat is niet jouw dagelijkse realiteit. Je sleept jezelf regelmatig aan je nekharen naar je bureau. En je wordt pas productief na drie koppen koffie. Geen zin! Sinds corona is het er niet beter op geworden. Je baalt stevig van jezelf.

Basiskennis

Als je dit herkent, weet dan dat dit komt omdat jij er vanuit gaat dat met plezier en enthousiasme werken aan je project iets is wat vanzelf gaat. Dat is helaas niet het geval. Het vraagt om keuzes maken en om training van jezelf.

Als je nu denkt ‘Huh? Waar gaat dit nu weer over?’, dan is dat niet zo gek. We zijn immers vaak bezig met de inhoud van het project. Hoe jij er als projectmanager bij zit, Daar heeft niemand het over. Vaak ga je hiermee pas aan de slag, als je flink over je grenzen heen gegaan bent en de vrolijke energie ver te zoeken is. Dat is onnodig, want met een beetje basiskennis over hoe jij als mens functioneert, heb je al snel meer lol in je project.

P8® Projectaanpak

Maatschappelijke projecten vragen veel energie van jou als projectmanager. Als je met plezier en enthousiasme wilt werken aan je project (en geloof me, dat wil je!), is het belangrijk dat je zuinig bent op je energie. Dat doe je allereerst door je project aan te pakken op een manier die bij jou past. Wanneer je bijvoorbeeld de hele dag bezig bent met dingen waar je niet goed in bent, kost dat bakken met energie. Op zoek naar een powersafe-manier van werken dus. De P8® Projectaanpak helpt je om die manier van werken te ontwikkelen

Energie

Daarnaast kun jij van datgene wat in je project een spannende uitdaging is, in je hoofd zo maar een hoge, steile berg maken waar je jezelf vervolgens overheen sleept. Loodzwaar wordt het dan en het vreet energie. Op zo’n moment gaat je hoofd met je aan de haal. Daarom is het van belang dat jij gaat ontdekken hoe je je hoofd kunt sturen en tot de orde kunt roepen als dat nodig is. Zo verlies  je geen onnodige energie en blijf je volop productief, ook als het lastiger wordt.

Dus al ziet jouw projectdag er op dit moment wat minder rooskleurig uit, weet dat er knoppen zijn waar je aan kunt leren draaien, zodat ook jij met enthousiasme en plezier aan je project gaat werken.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!